Citytrip Bucharest

Bucharest weet te verrassen en is hipper en moderner dan je op het eerste gezicht zou zeggen. Bovendien is het een vrij goedkope vakantiebestemming en dus perfect geschikt voor een budget stedentrip of als startpunt voor een rondreis door Roemenië. Bezoek het gigantische Parlementsgebouw en de waanzinnige Red Dragon markt. Be ready for a surprise!

Waarom een stedentrip naar Bucharest?

 • Perfecte budgetbestemming (goedkoop overnachten, eten en drinken)
 • Niet al te toeristisch (relaxed genieten van alle bezienswaardigheden)
 • Veel mooie kerkjes en andere indrukwekkende gebouwen (waaronder het spectaculaire Parlementspaleis)
 • Leuk stadscentrum (veel knusse restaurantjes en souvenirwinkeltjes)
 • Drie gigantische winkelcentra (shoppen!) en de waanzinnige Red Dragon markt (een soort overdekte Chinatown)

boekarest citytrip

Top vijf bezienswaardigheden in Bucharest

Boekarest heeft heel wat verrassende bezienswaardigheden voor je in petto. De volgende pareltjes mag je wat ons betreft zeker niet missen tijdens je stedentrip.

1. Het Parlementspaleis
Dit gigantische gebouw is… gigantisch! Het is in de jaren tachtig gebouwd in opdracht van de voormalige Roemeense dictator Nicolae Ceauşescu. Voor de bouw van het paleis moest een complete woonwijk en een aantal kerken het veld ruimen, om nog maar niet te spreken van de exorbitant hoge kosten die met de bouw gemoeid waren. Het enorme paleis kostte een vermogen en het toch al straatarme Roemeense volk had er zwaar onder te lijden. Volg een rondleiding door het paleis en zie met eigen ogen wat voor regime er vóór de revolutie van 1989 onder het bewind van Ceauşescu heerste. Indrukwekkend!

2. De nieuwe St. Spiridon kerk
Een schitterende orthodoxe kerk die in 1990 volledig is gerestaureerd. De kerk staat in de wijk Piata Unirii (ongeveer een kwartier lopen vanaf het gelijknamige plein) en is enigszins verstopt tussen de bomen, dus je zult wel even goed moeten kijken.

3. Het Cotroceni Paleis
Sinds 1991 is een gedeelte van het Cotroceni Paleis de officiële residentie van de president van Roemenië. Volg een rondleiding door het paleis en bezichtig de kamers waar de koninklijke Roemeense familie (Koning Carol I) tot 1914 heeft gewoond.

4. Het dorpsmuseum in Bucharest
In dit openluchtmuseum dat vlak naast het park Herastrau ligt, wandel je langs traditionele Roemeense huisjes, boerderijtjes en kerkjes. Je krijgt er een goede indruk van de wijze waarop de Roemenen de afgelopen eeuwen op het platteland leefden. Leuk om te zien en ook fijn om even in alle rust in de natuur te wandelen.

5. Roemeens Atheneum
Dit is zonder twijfel een van de mooiste gebouwen van Bucharest. Het concertgebouw wordt nog steeds gebruikt en mocht je in de gelegenheid zijn om er een voorstelling te volgen, zeker doen! De akoestiek in de schitterende concertzaal is magnifiek. Maar ook de buitenkant van het gebouw is de moeite waard om te zien.

Shoppen in Boekarest
Winkelen in Boekarest is het gezelligst in het oude stadscentrum Lipscani, waar je ook allerlei leuke pubs en restaurantjes vindt. Vooral in de middag en in de avond is het er gezellig druk en kun je tussen het winkelen door relaxen op het terras. Voor de echte winkelliefhebbers heeft Boekarest nog heel wat meer in petto. Je zou het misschien niet verwachten in zo’n voormalig communistisch bolkwerk, maar het barst hier van de moderne winkelcentra waar je als shopaholic helemaal los kunt gaan. We noemen de drie belangrijkste.

 • Promenada. Een gigantisch winkelcentrum in de wijk Floreasca. Hier vind je alle populaire merken bij elkaar. En meer!
 • Unirea Shopping Center. Een shopping walhalla bij het plein Unirii (Het plein van de eenwording). Meer dan 250 winkels bij elkaar. Alleen voor de echte shopaholic.
 • Afi Palace Cotroceni. Dit winkelcentrum is zelfs nog groter dan het Unirea Shopping Center en je vindt er niet alleen winkels, maar ook een gigantische bioscoop, een schaatsbaan en twee casino’s. Welkom in het nieuwe Roemenië!

Shoppen in Boekarest en bezienswaardigheden

Dragonul Rosu: de leukste markt van Bucharest

Niets zo leuk tijdens een stedentrip als de plaatselijke markt bezoeken en in Boekarest kun je wat dat betreft je hart ophalen, want dagelijks organiseert men ergens wel een leuke markt. Zoals de markt in Floreasca bijvoorbeeld, een traditionele markt waar je allerlei soorten groenten en fruit kunt kopen en vlees of vis of verse bloemen. Maar wil je echt eens wat bijzonders ervaren, ga dan eens kijken bij de de markt Dragonul Rosu (Red Dragon, oftewel: de rode draak). Zeker geen standaard markt, maar een gigantische overdekte markt waar nagenoeg alleen Chinezen hun producten in grote aantallen aanbieden. Hier kun je werkelijk van alles kopen, van merkschoenen tot horloges en elektronica. Alles uit China. Een soort Chinatown in Roemenië dus. Bijzonder!

Stedentrip Boekarest

Rondreis door Roemenië

Bucharest is naast een goede stedentripbestemming ook een prima startpunt voor een rondreis door Roemenië. Roemenië is met zijn ongerepte natuur en talloze karakteristieke dorpjes wat ons betreft een van de mooiste landen van Oost-Europa. Het land kent een groot aantal uitgestrekte natuurgebieden, waaronder de Karpaten, een spectaculaire bergketen die door het midden van het land loopt. En wat dacht je van Transsylvanië? Een schitterende hoogvlakte waar je de mooiste wandeltochten kunt maken. Roemenië, als we weer eens tijd hebben voor een trekking, zie je ons zeker terug.

Boekarest Roemenië citytrip

Stedentrip Boekarest: tips

En… zin in een weekendje Boekarest? Hopelijk wel, want het is een stad vol verrassingen en de Roemenen verdienen wel wat westerse aandacht na pakweg twintig jaar onderdrukking. Lees voordat je gaat onderstaande tips nog even door. Misschien komen ze nog van pas. Fijne vakantie!

 • Parlementsgebouw bezoeken. Neem bij een bezoek aan het Parlementsgebouw altijd je paspoort of ID kaart mee, want anders kom je er niet in.
 • Met de bus naar het centrum. Vanaf het vliegveld reis je het snelst (en het goedkoopst) met de bus naar het centrum (bus 783).
 • Houd je kostbare spullen in de gaten. Roemenië is een veilige vakantiebestemming, maar let wel goed op je eigendommen. Vooral op drukke markten en in winkelcentra. Roemenen zijn ware experts in het (op magische wijze) laten verdwijnen van je telefoon of portemonnee. Neem niet te veel contant geld mee en stop je spullen goed weg.

Stedentrip Boekarest citytrip