Citytrip Parijs

Parijs is een echte wereldstad en een van de meest bezochte steden ter wereld. Het wordt met recht nogal eens ‘stad van de liefde’ genoemd en wanneer je hier ‘s avonds, na een romantisch dinertje, met je met je geliefde langs de Seine loopt snap je ook meteen waarom. De kans is trouwens wel aanwezig dat je er na je stedentrip in Parijs een geliefde bij krijgt. Parijs zelf bedoelen we.

Een citytrip naar Parijs boeken? Vergelijk hier verschillende reisorganisaties.

Waarom een citytrip naar Parijs?

Waarom een stedentrip naar Parijs? Wel, omdat je er perfect kunt shoppen, uitgaan, bezienswaardigheden kunt bezoeken en bovenal: heerlijk eten! Er zijn in deze hoofdstad ongeveer 8000 restaurants. Natuurlijk zijn dat niet allemaal sterrenrestaurants, maar de kwaliteit is over het algemeen erg goed en omdat er veel migranten in Parijs wonen is de internationale keuken ook ruim vertegenwoordigd. Verder heeft Parijs dankzij zijn rijke culturele historie veel mooie bezienswaardigheden die je kunt bezoeken. Denk bijvoorbeeld aan de Sacre Coeur, de Arc de Triomphe en de Cathedral de Notre Dame de Paris. Om de afstand hoef je een citytrip naar Parijs trouwens ook niet te laten, want vanuit Brussel ben je met de Thalys als binnen anderhalf uur op station Gard du Nord.

Eifeltoren - Citytrip Parijs

Bezienswaardigheden in Parijs die je gezien moet hebben

Overweeg je een stedentrip naar Parijs? De volgende bezienswaardigheden mag je zeker niet missen:

 

  1. Eiffeltoren. Deze 324 meter hoge toren is hét symbool van Parijs en je moet hem op zijn minst één keer van dichtbij gezien hebben. Mocht je geen last hebben van hoogtevrees, neem dan de lift omhoog, helemaal naar de top. Mocht dat wat te veel moed vergen, ga dan met de trap naar de 2e etage, want ook vanaf hier heb je een schitterend uitzicht op de stad.
  2. De Seine. Wil je Parijs eens van een andere kant zien? Maak dan een rondvaart over de Seine of wandel langs zijn oevers en geniet van de schitterende historische gebouwen die je onderweg tegenkomt. Zoals de indrukwekkende kathedraal Notre-Dame de Paris en de Sainte-Chapelle. Tip: een rondvaart ‘s-avonds is ook erg de moeite waard. De gebouwen zijn dan prachtig verlicht en je ziet Parijs dan van zijn meest romantische kant.
  3. Het Louvre. Het Louvre is een van de grootste museums ter wereld. Het bestaat uit drie vleugels en je vind hier een spectaculaire verzameling kunstwerken. Pronkstuk van het Louvre is de Mona Lisa, het beroemde olieverfschilderij dat Leonardo Da Vinci begin 1500 maakte. Maar liefst 20.000 mensen proberen dagelijks een glimp van de glimlachende Lisa op te vangen, dus verwacht vooral geen intiem samenzijn met dit kunstwerk. Gelukkig zijn er in het Louvre nog genoeg andere kunstwerken. Misschien wat minder beroemd, maar op zijn minst even indrukwekkend.
  4. Sacré-Coeur. De witte, imposante basiliek Sacré-Coeur nabij de Parijse wijk Montmartre heeft met enige fantasie wel wat weg van de Indiase Taj Mahal. De kerk bevindt zich op een heuvel (la Butte Montmartre) en je moet vanwege het hoogteverschil dus wel eerst zo’n tweehonderd traptreden beklimmen voordat je bij de ingang staat. Vanaf de Sacré-Coeur heb je een schitterend uitzicht op Parijs. Bezoek hierna Montmartre. De kunstenaarswijk waar Van Gogh, Picasso en Toulouse-Lautrec hebben gewoond. Hier vind je trouwens ook L'Espace Dalí, het Dalí museum.
  5. Arc de Triomphe. Tezamen met de Eiffeltoren is de Arc de Triomphe een van de meest bekende bouwwerken in Parijs. Vanaf deze 50 meter hoge triomfboog die begin 1800 in opdracht van Napoleon is gebouwd, heb je een spectaculair uitzicht over een van de drukste verkeerspleinen van Parijs. Ook de Champs-Elyséés, door sommigen de mooiste laan van de wereld genoemd, kun je vanaf hier goed zien.

Het louvre - Parijs Bezienswaardigheden

Andere dingen die je kunt doen tijdens je citytrip in Parijs

Eenmaal de Eiffeltoren, de Sacré-Coer en de Arc de Triomphe gezien? Mooi! Die kun je alvast van je lijstje afstrepen, maar Parijs heeft zo veel meer te bieden dan alleen de bekende toeristische attracties. We geven je wat tips.

  • Leuke markten in Parijs. Ben je in het weekend in Parijs? Bezoek dan eens een typische Parijse markt, bijvoorbeeld de Marché d’Olive. Een gezellige markt, aan de Rue d’Olive, een zijstraatje van de Rue Riquet. Naast de lekkerste olijven en oesters vind je er tal van andere lekkernijen en zijn er veel gezellige bars en restaurantjes waar je op je gemak wat kunt eten. Andere leuke markten: markt op Rue Lepic (tussen Place Blanche en de Rue des Abbesse) en de markt op Place d’Aligre.
  • Relaxen aan de promenade Quai St. Bernard. Niets zo leuk als op je gemak mensen kijken. In feite kun je dat overal in Parijs, maar vanaf de Quai St. Bernard, een promenade in het 5e arrondissement is dat extra leuk. Je kunt hier heerlijk relaxen in de zon en er valt hier altijd wel wat te beleven. Zeker in de zomer, want dan wordt de Quai St. Bernard omgetoverd tot een heuse open lucht dansvloer. Tja, probeer dan maar eens op je bankje te blijven zitten. Da’s bijna onmogelijk. Lekker swingen dus!

Arc De Triomphe - Parijs Bezienswaardigheden

Shoppen in Parijs

Parijs is dé nummer één modehoofdstad van Europa en zowat alle grote modehuizen hebben hier wel een vestiging. Denk bijvoorbeeld aan merken als: Louis Vuitton, Dior, Gucci en Chanel. Ben je een echte shopaholic en heb je jezelf niet meer in de hand wanneer je een paar Gucci schoenen met 50% korting in de etalage ziet, houd je dan maar vast aan je reisgenoot, want het barst hier van de leuke boetiekjes. Mannen, geen reden tot paniek! Terrasjes genoeg. En met een beetje geluk heb je ook nog gratis wifi. Pilsje erbij en een lekker hapje en voor je het weet is de middag weer voorbij.

 

Handige tips

  • Paris Museum Pas. Ben je van plan om een aantal verschillende musea te bezoeken? Schaf dan de ‘Paris Museum Pass’ aan. Hiermee krijg je korting bij meerdere musea en monumenten waaronder: het Louvre, Musée Rodin, Musée d’Orsay, Centre Pompidou en de Arc de Triomphe.
  • Bestel kaarten voor bezienswaardigheden op voorhand online. Je hoeft dan in de regel minder lang in de rij te staan (of helemaal niet) en vaak kom je in aanmerking voor aantrekkelijke kortingen.
  • Verken Parijs per fiets. Parijs is een prima stad om per fiets te verkennen en je kunt op allerlei plekken in de stad een fiets huren. Zo kom je nog een op plaatsen die je met de bus, metro of taxi al snel over het hoofd ziet. Zeker bij mooi weer is een fietstocht of een fietstour door Parijs een aanrader!

 

Bon Voyage!

Hebben we je al een beetje kunnen overtuigen? Hopelijk wel. En mocht je binnenkort vertrekken, dan wensen we je alvast een fantastisch fantastische citytrip naar Parijs!
Citytrip naar Parijs, Frankrijk

PROMO Bekijk aanbod

Citytrip Parijs

Duur: 2 dagen
€ 189.00 Bekijk aanbod

Luxe in de Lichtstad

Duur: 2 dagen
€ 135.00 Bekijk aanbod

4*-hotel & Seinecruise

Duur: 2 dagen