Citytrip Sevilla

Sevilla is een indrukwekkend mooie stad. Echt zo’n stad waar je tijdens je citytrip meteen verliefd op wordt, al is het alleen maar om zijn charmante centrum en het sprookjesachtige paleis Real Alcázar. Ga shoppen in de gezellige Joodse wijk Santa Cruz of tapas eten in een van de charmante barretjes. Bezoek het museum voor schone kunsten en sluit je avond romantisch af met een etentje en live flamenco muziek op de achtergrond.
Een citytrip naar Sevilla boeken? Vergelijk hier verschillende reisorganisaties.

Waarom een citytrip naar Sevilla?

Sevilla is dé perfecte stad voor een stedentrip van twee dagen. Waarom? We we geven je vijf redenen. 

 1. Géén massatoerisme. Alhoewel je in Sevilla genoeg toeristen zult tegenkomen, het is er minder druk dan in bijvoorbeeld Barcelona of Malaga.
 2. Heerlijke Tapas. Tapas op elke hoek van de straat. Joepie! We love tapas!
 3. Flamenco muziek. Traditionele Zuid-Spaanse gitaarmuziek, mooie jurken, dramatische zang en een ritmische dans. Flamenco hoort bij Sevilla.
 4. Interessante mix van culturen. Sevilla is een bijzondere mix van allerlei culturen, waaronder de Arabische en Joodse cultuur. Dit geeft de stad een apparte sfeer.
 5. Prachtige winkelstraten. Genoeg shoppingmogelijkheden. Vooral de Joodse buurt Santa Cruz is supergezellig.

citytrip sevilla - plaza espana

Top 5 bezienswaardigheden in Sevilla

Sevilla barst van de spectaculaire gebouwen en ander interessant cultureel erfgoed. Te veel om hier allemaal te noemen dus. Vijf highlights die je niet mag missen:

 1. Kathedraal Maria de la Sede en Giralda klokkentoren. Deze gotische kathedraal is een van de grootste gotische kerken ter wereld. De glasschilderingen in de kerk zijn adembenemend mooi. Naast de kathedraal staat de Giralda klokkentoren. Je kunt deze toren ‘beklimmen’ via een steil pad (zonder treden). Doe dat ook zeker, want vanaf de top heb je een perfect uitzicht op de stad.
 2. Koninklijk paleis (Real Alcázar). Real Alcázar, van oorsprong een Moors fort, is het koninklijk paleis van Sevilla. Een deel van dit sprookjesachtige paleis kun je bezoeken. En dat is zeker de moeite waard, als is het alleen maar om zijn schitterende paleistuin waar je heerlijk in kunt rondwandelen.
 3. Barrio de Santa Cruz (Joodse wijk). De Joodse wijk, Barrio de Santa Cruz, met al zijn knusse straatje en bijzondere huizen in Andalusische stijl, is zonder twijfel de leukste wijk van Sevilla. In deze wijk vind je de gezelligste winkeltjes en tapas bars. Verder veel bezienswaardigheden waaronder de Kathedraal, het Koninklijk Paleis en de schitterende tuinen van Murillo.
 4. Parque de Maria Luisa. Even weg uit de drukte? Bezoek dan dit idyllische stadspark. Je vindt er een aantal mooie oude gebouwen en het archeologisch museum (Museo Arqueológico). Neem wat te eten en te drinken mee en relax in het gras.
 5. Torre del Oro (toren van goud). Deze bijzondere achthoekige toren aan de Guadalquivi rivier moet je gezien. Het is een van de weinige gedeeltes van de oude stadswal in Sevilla die nog in perfecte conditie is. Ooit diende de toren als gevangenis, kapel en opslagplaats. Tegenwoordig doet het dienst als maritiem museum (Museo Naval de Sevilla).

Torre del orro citytrip Sevilla

Barrio de Santa Cruz: de oude Joodse buurt

De wijk Santa Cruz (Barrio de Santa Cruz), in het oude centrum van de stad, is een van de leukste wijken van Sevilla. Het is een van oorsprong Joodse wijk en je vindt hier talloze kleine steegjes en gezellige oude pleintjes. Tijdens je citytrip zul je hier overigens vanzelf terecht komen, want veel van de bezienswaardigheden, zoals het koninklijk paleis en de Giralda toren liggen in deze buurt. Ben je op zoek naar souvenirs, dan zul je hier zeker slagen, want er zijn hier talloze leuke winkeltjes waar je Spaanse prenten, traditionele waaiers en keramiek kunt kopen.

Live flamenco muziek

De regio Andalusië staat bekend om zijn traditionele flamenco muziek en met een beetje geluk wordt je buiten, ergens op de hoek van een straat, getrakteerd om een live optreden. Voor de beste optredens moet je echter in de bars en clubs van Sevilla zijn. Twee populaire bars waar je traditionele flamenco muziek kunt horen:

 • La Carboneria (Calle Levíes, 18). Een populaire bar in Sevilla waar ze regelmatig flamenco avonden organiseren.
 • Nu Yor (Calle Marqués de Paradas, 30). Een gezellig café waar je naast flamenco muziek ook kunt genieten van Cubaanse muziek en salsa of reggae.

Flamenco in Sevilla, Spanje

Shoppen in Sevilla: de leukste winkelstraten

Bij een stedentrip naar Sevilla hoort natuurlijk het nodige shoppingplezier. Maar waar vindt je nu de leukste winkeltjes? Dat zullen we je verklappen.

 1. Calle Asuncion (Los Remedios). Leuke trendy modewinkels vind je in de wijk Los Remedios, in de winkelstraat Calle Asuncion. Het is een grote winkelstraat met veel bekende merkwinkels waaronder Pull, Zara en Women’s Secret.
 2. Calle Sierpes. Een lange, gezellige winkelstraat in het hart van Sevilla waar altijd van alles te beleven is. Naast winkels vind je er ook talloze cafés en restaurantjes waar je tussen het shoppen door kunt genieten van wat lekkere tapashapjes.
 3. Calle Velázquez (Casco Antiquo). Nog zo’n grote straat, maar dan in de wijk Casco Antiquo (de oude stad). Deze straat vormt samen met Calle Tetuán één van de langste winkelstraten van Sevilla. Ook hier talloze modehuizen met bekende namen als Massimo Dutti en Pimkie.

sevilla citytrip

Plaza de Toros: links laten liggen!

Je zou het niet verwachten van een ontwikkeld land, maar in Spanje houdt men nog steeds stierengevechten, ook in Sevilla. Elke week lijden duizenden stieren in Spanje onder de idiote marteltraditie van de Spanjaarden. Massa’s mensen komen wekelijks naar de arena om onder luid gejuich te aanschouwen hoe een idioot in een apenpakje op uiterst laffe wijze zwaarden in een levend wezen steekt. Afijn, laat je vakantiekeuze er niet door beïnvloeden, Sevilla moet je zeker gaan zien, maar laat die openlucht marteltent gewoon links liggen. Vooral niet sponsoren die dierenmishandeling.

Stierenvechten in Sevilla, Spanje

Gratis activiteiten in Sevilla

Heb je een beperkt budget en wil je toch zoveel mogelijk zien tijdens je citytrip? Geen nood. Er zijn zat bezienswaardigheden die je gratis kunt bezoeken. Soms kun je alleen op een bepaalde dag of op een specifiek tijdstip terecht, dus kijk wel even op voorhand op internet.

 • Het museum van schone kunsten (Museo de Bellas Artes). Van 16 september tot 15 juni gratis te bezoeken. Neem je paspoort of identiteitskaart mee.
 • Het archeologisch museum. Europeanen hebben hier gratis toegang. Je vindt er opgravingen uit Sevilla.
 • Het koninklijk paleis (Real Alcazár). Op bepaalde dagen en tijden gratis te bezoeken (kijk op de website van Real Alcázar).
 • Parque de Maria Luisa. Een schitterend park dat al sinds 1914 bestaat. Dit is een goede plek voor een picknick. Koop wat te eten in de supermarkt, dan kun je super goedkoop lunchen.
 • De toren van goud (la torre del Toro). Op maandagen gratis te bezoeken.

Stedentrip naar Sevilla: beste reistijd

De beste periode voor een citytrip naar Sevilla zijn de maanden april, mei, september en oktober. In de zomer is het in het zuiden van Spanje bloedheet. De temperatuur loopt dan al gauw op tot 40 / 45 graden. Niet de beste periode om de Giralda toren te beklimmen, tenzij je aan het trainen bent voor een voettocht door de Sahara woestijn natuurlijk. De wintermaanden zijn overigens ook een optie. ‘S middags is het dan aangenaam warm, maar in de ochtend en nacht zul je wel een vestje nodig hebben. Houd er wel rekening mee dat het in de winter soms dagen achtereen kan regenen. Vooral in november en december.

We wensen je alvast een fijne citytrip!

Stedentrip Sevilla